Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
хранителни отпадъци

Как да изхвърляме по-малко храна

Има толкова много причини да се стремим към намаляване на хранителните отпадъци. Ясно е, че колкото по-малко храна изхвърляме, толкова по-добре ще се чувстват бюджетът ни и околната среда. Случва се обаче, въпреки всичките ни усилия, да не използваме цялата храна.

Затова ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да запазите наличната храна свежа за по-дълго време.

супа

Най-важно е съхранението. Правилното съхранение на прясната храна може да удължи "живота" й с няколко дни до цяла седмица. Когато съхранявате плодове и зеленчуци, най-важно е да не ги държите в близост, защото плодовете могат да ускорят узряването на зеленчуците. Важно е също така да прецените кои продукти да съхранявате в хладилник, и кои - на стайна температура. Най-лесно можете да проверите правилния начин на съхранение в магазина. В хладилник дръжте онези продукти, които и в магазина са били в хладилна витрина. Ако пък плановете ви се променят внезапно, винаги можете да използвате останалите зеленчуци, за да приготвите вкусна супа. Примерна рецепта можете да видите тук. Разбира се, можете да я обогатите със зеленчуци по избор. Какво да правите с плодовете, които трябва да консумирате бързо? Какво ще кажете за бързо и освежаващо смути!

Ако трябва да запазите месото дълго в хладилник, най-добре е да го разделите на малки порции за готвене, да ги опаковате поотделно, като на всяко залепите етикет с датата на замразяването. След това оставете във фризера. Ако фризерът се окаже пълен, сгответе остатъка от месото в гювече, с рагу или чили сос. Така ще спечелите поне няколко дни, защото сготвеното месо има по-голяма трайност от суровото.

slow-cooked-boef-bourguignon

Повечето продукти за салата като маруля, краставици и домати, е по-добре да съхранявате сухи. Ако е възможно, разделете в отделни контейнери, увийте в хартиена кърпа и поставене в специалното отделение най-долу. Пресните подправки можете да съхранявате в чаша с вода - покрийте с влажна кърпа и сложете в хладилника.

 kakvo-da-pravim-s-ostatucite

Какво да правим с остатъците

Представете си, че се приготвяте за голям семеен празник. Запасявате се с огромни количества храна, а се оказва, че голяма част от нея просто остава. Случва се често, нали?
Виж повече
  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта